США виставили умови для надання Україні оборонної допомоги – посол

Понеділок, 27 серпня 2018, 14:31

Надання Україні допомоги в рамках оборонного бюджету США на суму $250 млн буде завершене тільки за умови виконання Україною низки умов щодо здійснення реформ.

Про це заявив у спілкуванні з журналістами в МЗС посол України в США Валерій Чалий, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Як відомо, в серпні Трамп підписав оборонний бюджет, що передбачає наданн $250 млн Україні. Між тим, як повідомив посол, Штати готові надати без виконання додаткових умов половину передбаченої допомоги, а надання решти відбудеться "в обмін" на реформи в Україні.

"Ці кошти прийдуть під певними умовами. Якщо ми продовжимо реформування (ЗСУ та оборонно-промислового комплексу, – ЄП), то ми отримуємо решту", - пояснив він.

За словами Чалого, існує визначений календарний план виконання умов. Так умовою на поточний рік було ухвалення закону про нацбезпеку.

"Це ми виконали. На наступний рік маємо інші умови – це прозорість закупівлі озброєнь, тобто прозорість Укроборонпрому, нові підходи у роботі ВПК", - зазначив дипломат.

Раніше стало відомо, що Україна домовляється із США про безкоштовну передачу двох катерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.