Макрон представив план із подолання бідності у Франції

П'ятниця, 14 вересня 2018, 10:54

Президент Франції Еммануель Макрон, якого критики часто називають "президентом багатих", оприлюднив план боротьби з бідністю, для реалізації якого виділять 8 млрд євро.

Про це повідомляє Associated Press.

Дія плану розрахована на наступні чотири роки. Основна увага у ньому виділена кращому навчанню малозабезпечених дітей і наданню допомоги безробітним з метою їх повернення до праці.

Заходи включають створення місць у дитсадках, щоб батьки немовлят могли працювати або навчатися, виділення шкільних сніданків у бідних кварталах і обов'язкову професійну підготовку для випускників шкіл до 18 років.

Ще один раніше оголошений захід включає меншу кількість дітей у класі віком від 6 до 8 років у бідних кварталах.

Макрон також оголосив про плани зі зміни системи соціальної допомоги до 2020 року, щоб єдиний мінімальний дохід для найбідніших замінив існуючу складну систему пільг. Тих, хто отримує виплати, проситимуть шукати роботу або навчатись, повідомив Макрон.

Політичні опоненти та профспілки критикують Макрона за його пробізнесову політику, орієнтовану на багатих. За статистикою агентства Insee, приблизно 14% населення Франції живе за межею бідності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: