ЄС: передано список кандидатів у раду експертів для відбору суддів антикорупційного суду

Понеділок, 17 вересня 2018, 13:01

Міжнародні організації за посередництва ЄС склали список міжнародних експертів, кандидатури яких відповідають вимогам участі у процесі відбору суддів до Вищого антикорупційного суду.

Про це йдеться у повідомленні на facebook-сторінці представництва ЄС в Україні.

"Вища кваліфікаційна комісія суддів України звернулася до ЄС та ще 14 міжнародних організацій з проханням висунути пропозиції щодо кандидатур членів Громадської ради міжнародних експертів, яка братиме участь у процесі відбору суддів до Вищого антикорупційного суду. У п’ятницю, 14 вересня, список кандидатів був переданий до Вищої кваліфікаційної комісії суддів", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до Закону України "Про Вищий антикорупційний суд", завдання Громадської ради міжнародних експертів полягає в допомозі Вищій кваліфікаційній комісії суддів у процесі оцінювання доброчесності, професійних знань та практичних навичок кандидатів.

"Останнє слово у відборі суддів належатиме українській владі. Крім того, міжнародні донори, включно з ЄС, нададуть технічну допомогу членам Громадської ради міжнародних експертів для виконання ними своїх функцій", - зазначили в представництві.

"Ми очікуємо прозорого процесу відбору, що належним чином враховуватиме якості та досягнення кандидатів, а також забезпечення належної ролі Громадської ради міжнародних експертів, передбаченої її мандатом, в цьому процесі. Зокрема, міжнародні експерти повинні мати повний доступ до документів кандидатів та чітко визначену процедуру взаємодії з Вищою кваліфікаційною комісією суддів", - йдеться у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.