Фріланд стурбована отруєнням антипутінського активіста з громадянством Канади

Середа, 19 вересня 2018, 12:59

Оттава пильно стежить за ситуацією навколо ймовірного отруєння у Росії активіста антипутінської організації Pussy Riot, видавця видання "Медиазона" Пьотра Вєрзілова, який має канадське громадянство.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, пише CTV News. 

Фріланд сказала, що вона "особисто дуже пильно стежить" за справою Вєрзілова.

"Він є канадським громадянином, і ми запевнили його родину, що Канада обов'язково підтримає його, і ми дуже тісно співпрацюємо з ним та його сім'єю", - сказала очільниця канадського зовнішньополітичного відомства.

Фріланд додала, що канадські чиновники контактували з родиною Вєрзілова і німецькими чиновниками, "з якими ми маємо дуже хороші стосунки".

Міністр закордонних справ додала, що уряд буде "діяти належним чином".

Активіст потрапив у лікарню ввечері 11 вересня у Москві. За словами його дівчини Вєроніки Нікульшиної, у нього став пропадати зір, а також відібрало мову і здатність пересуватися. За словами близьких Вєрзілова, він отруївся чи був отруєний холінолітиками. 

Вєрзілова у суботу, 15 вересня, доставили до Берліна з Москви. Керівник берлінської клініки Charite, де рятують активіста, заявив, що активіста могли отруїти.

 
bild

30-річний Вєрзілов уже прийшов до тями та не перебуває на апаратах штучної підтримки життєдіяльності.

Вєрзілов народився 1987 року в Москві. Навчався на філософському факультеті МГУ. 2005 року у віці 18 років отримав громадянство Канади шляхом натуралізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: