Радника Додона вигнали із засідання парламенту Молдови

Четвер, 27 вересня 2018, 19:26

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду вигнав із засідання парламенту президентського радника Максима Лебединського.

Про це пише Deschide.

"Ми впораємося і без вас", - сказав Канду Лебединському, додавши, що він в парламенті, щоб представляти інтереси президента, а не "нападати на когось".

За словами Канду, Лебединський своєю поведінкою порушив регламент парламенту.

Лебединський взяв слово під час обговорення ініціативи Ліберальної партії зі створення слідчої комісії для розслідування висилки з країни співробітників турецьких ліцеїв Orizont.

У ході виступу Лебединський звинуватив лідера комуністів Владіміра Вороніна і лібералів, які "делегували віце-директора Служби інформації і безпеки", і він нібито несе відповідальність за операцію з визнання турецьких громадян небажаними особами в Молдові.

Президент Ігор Додон раніше спростував повідомлення молдовських ЗМІ про те, що висилка громадян за розпорядженням турецької влади є однією з умов, пов'язаних з пожертвуванням Анкарою $10 млн на реконструкцію президентської резиденції у Молдові.

Затримані були вчителями та офіційними особами в мережі ліцеїв, спочатку створеної рухом американського мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецька влада вважає відповідальним за невдалий переворот у Туреччині у 2016 році.

Туреччина чинить тиск на країни з метою депортації людей, які, як вважають, пов'язані із навчальними закладами, які фінансуються Гюленом, рух якого Анкара оголосила терористичною організацією.

Таким чином, рішення вислати небажаних Ердогану громадян Туреччини з Молдови ЗМІ пояснюють саме "проханням" Анкари.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.