Молдова: глава парламенту замість Додона призначив нових членів уряду

Вівторок, 25 вересня 2018, 17:02

Глава парламенту Молдови Андріан Канду, який тимчасово виконує обов'язки відстороненого президента Ігоря Додона, підписав укази про призначення двох міністрів.

Про це пише NewsMaker.

Сільвія Раду - новий міністр охорони здоров'я, праці та соцзахисту, а міністерство сільського господарства очолив Ніколае Чубука.

Спікер прокоментував відмови президента Ігоря Додона підписати призначення Раду і Чубука.

"Додон відмовився дотримуватися закону, тому зараз я виконую його обов'язки. Хочу запитати - а чи потрібен нам інститут президентства і президент, чи варто витрачати на це гроші, якщо вже в четвертий раз ми виконуємо його обов'язки", - заявив Канду, висловивши надію, що таке більше не повториться.

"Але у разі чого, у нас є Конституційний суд, парламент і уряд, які допоможуть нам подолати кризу", - додав Канду.

Конституційний суд Молдови тимчасово відсторонив президента  країни Ігоря Додона з посади.

"Відмова президента призначити нових міністрів після повторної пропозиції прем'єр-міністром кандидатур є тимчасовою нездатністю президента виконувати свої обов'язки", - йдеться у рішенні суду.

Це вже четверте відсторонення чинного президента Ігоря Додона. Згідно з рішенням КС від 17 жовтня 2017 року, тимчасово виконувати обов'язки президента і підписувати укази про призначення, у разі необхідності, можуть спікер парламенту або прем'єр-міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: