Союзники Меркель втратили абсолютну більшість у парламенті Баварії – екзит-поли

Неділя, 14 жовтня 2018, 20:13

Християнсько-соціальний союз отримав найбільше голосів на виборах до місцевого парламенту німецької федеральної землі Баварія, але втратив абсолютну більшість.

Про це свідчать результати екзит-полів, повідомляє Spiegel.

ХСС набрав 35,5% голосів в одному з консервативних центрів Німеччини. Цей результат можна вважати провальним, адже у порівнянні з попередніми виборами партія втратила понад 12%.

Партії глави МВС Горста Зеегофера тепер доведеться об’єднуватися з іншими силами для створення коаліції. Це лише третій подібний випадок в післявоєнній історії Баварії.

 

Друге місце на виборах посіли "Зелені" - 18,5% голосів. Слідом за ними фінішували "Вільні виборці" з 11,5% та ультраправа "Альтернатива для Німеччини" - 11%.

Соціал-демократична партія стала лише четвертою, набравши 10% голосів, п’яте місце посіли "Вільні демократи" - близько 5%, але поки не ясно, чи зможе ця політична сила подолати 5-відсотковий бар’єр для потрапляння у парламент.

ХСС є сестринською партією Християнсько-демократичного союзу, очолюваного канцлером Ангелою Меркель, для якої ці вибори теж мали велике значення.

Правління "великої коаліції" в Берліні цього року було затьмарене кількома скандалами, зокрема, суперечкою між Меркель та Зеегофером стосовно політики щодо біженців.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: