В Іспанії суд не зміг покарати гінеколога-викрадача дітей часів диктатури Франко

Понеділок, 8 жовтня 2018, 14:35

Суд Мадрида визнав винним у викраденні та продажу дітей лікаря, що працював за часів диктатури Франко, проте не зумів призначити йому покарання у зв'язку із завершенням терміну давності справи.

Про це повідомляє Reuters.

Суд визнав, що 85-річний гінеколог Едуардо Вела вчиняв злочини, такі як викрадення дитини, фальшування факту народження та підробка документів. Проте покарання призначити не зміг, оскільки пройшло надто багато часу.

Справа Вели стосувалася іспанки Інес Мадригал. У 18-му віці Мадригал дізналась від своєї матері, що вона – прийомна. Мадригал звинуватила Велу у підробці її свідоцтва про народження 1969 році, у якому її прийомна матір була названа біологічною.

Вела став першою людиною, що потрапила на лаву підсудних за незаконні усиновлення. Така практика регулярно відбувалася за часів диктатури генерала Франко – скандал із "викраденням немовлят" торкнувся тисяч людей.

Чимало випадків стосуються періоду Франкістської Іспанії, коли чиновники забирали дітей у "непридатних матерів", часто комуністів чи лівих, і передавали їх безплідним парам, які мали зв’язки з режимом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.