РФ пригрозила бойкотом форуму в Давосі, де не хочуть бачити російських олігархів

Середа, 14 листопада 2018, 10:30

Росія пригрозила, що відмовиться від участі у Давоському економічному форумі, якщо організація не змінить свою політику щодо участі російських олігархів.

Про це напередодні заявив прем’єр-міністр РФ Дмітрій Медведєв, повідомляє "Интерфакс".

Його заява стала реакцією на появу у ЗМІ інформації про те, що троє російських бізнесменів - Олег Дерипаска, Віктор Вексельберг і Андрій Костін - були проінформовані про небажаність їхньої участь в Давоському форумі. Всі троє входять до санкційного списку США. Про це писало видання Financial Times.

"Якщо ці рішення, які були прийняті щодо представників російського бізнесу, не будуть змінені, то нам доведеться прийняти рішення про відмову від участі державних службовців і російських компаній з державною часткою в Давоському форумі. Тоді туди ніхто не поїде", - сказав Медведєв журналістам.

"Рішення дуже дивне, якщо не сказати більше, як було сказано у відомому радянському фільмі", - додав російський прем’єр. Медведєв каже, що обговорив цю тему із президентом Швейцарії, і той пообіцяв "навести довідки".

Після заяви Медведєва голова правління "Роснано" Анатолій Чубайс заявив, що готовий відмовитися від участі в форумі.

На найвищому рівні Росія не була представлена в Давосі вже давно: президент востаннє приїздив на форум в 2011 році, прем'єр - в 2013 році. Однак щороку, навіть після погіршення відносин із західними країнами і введення різних санкцій, Росія делегує в Давос представницьку делегацію на чолі з кимось із віце-прем'єрів, цілу групу міністрів, керівників держбанків і держкомпаній, пише "Интерфакс".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: