В угорському місті Сегед відкрили пам'ятник жертвам Голодомору в Україні

фото
Субота, 17 листопада 2018, 14:18

У п'ятницю в угорському місті Сегед відбулося відкриття пам'ятника жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років.

Про це йдеться у повідомленні  на сайті МЗС Угорщини.

У церемонії відкриття пам'ятника, зокрема, взяли участь посол України в Угорщині Любов Непоп та парламентський держсекретар міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Левенте Мадяр.

"Україна протягом останніх десятиліть пройшла навіть більше випробувань, ніж угорці", - зазначив Мадяр.

Дипломат назвав Голодомор експериментом радянської влади, яка намагалась зламати український народ шляхом заморення голодом.

"Україна вистояла у цьому випробуванні, і в 90-х роках здобула незалежність; сьогодні вона є самостійною державою, яка, подібно до угорців, може сподіватися на більш щасливе майбутнє. Історія довела, що український народ є настільки сильним, щоб не йти проти когось для того, щоб зміцнити власну ідентичність", - сказав держсекретар.

 
Фото зі сторінки у Facebook посла України в Угорщині Любові Непоп

Як зазначила на своїй сторінці у Facebook посол України Любов Непоп, пам’ятник встановили у центрі Сегеда на Домській площі в парку центрального собору, на території, яка віднесена до світової культурної спадщини. 

"Для мене особисто глибоко символічним у сьогоднішньому урочистому відкритті було і те, що в ньому брали участь спільно український та угорський офіцери", - написала вона.

"Вірю, що і в усіх інших життєвих ситуаціях ми так само стоятимемо пліч-о-пліч, разом вшановуючи жертв трагедій минулого, протидіючи нинішнім і запобігаючи майбутнім загрозам", - додала посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.