Віце-президент Єврокомісії: про "битву" з Італією не йдеться

Четвер, 22 листопада 2018, 14:59

Віце-президент Єврокомісії Юркі Катайнен заявив, що ситуацію з бюджетом Італії не слід трактувати як протистояння між Римом та Брюсселем.

Про це пише ANSA.

"Вчора ми сказали, що думає Комісія (про бюджет). Тепер ми чекаємо на те, що скажуть держави-члени, але ми не хочемо заохочувати когось розглядати це як битву між Комісією та Італією". Держави-члени несуть відповідальність за те, що роблять перед своїми громадянами, але також перед іншими державами та цілим ЄС", - сказав Катайнен.

Європейська комісія відхилила проект бюджету Італії через те, що він не відповідає фінансовим правилам єврозони. Згідно з процедурою, країни ЄС мають час на коригування фіскальних показників бюджету до винесення подальших рішень, зокрема ймовірних санкцій.

"Ми перебуваємо в одній родині, і ми маємо однакові правила. Ми хочемо бути впевненими в тому, що між Комісією та владою Італії існує добрий, належний діалог. Рішення прийде через дискусію, ми хочемо уникнути негативних наслідків, які можуть поширитися на решту континенту", - додав він.

Австрія та Нідерланди раніше заявили, що готові підтримати Єврокомісію, якщо вона почне санкційну процедуру проти Італії. Заступник прем'єр-міністра Італії Луїджі Ді Майо відповів, що Відень і Амстердам хочуть бюджету "крові та сліз", вимагаючи поважати всі фінансові правила ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.