У Литві кількох опозиціонерів підозрюють у шпигунстві на користь Росії

Середа, 19 грудня 2018, 16:44

У Литві за підозрою в шпигунстві на користь Росії затримали кількох осіб, у тому числі колишнього голову "Соціалістичного народного фронту" Альгірдаса Палецкіса.

Про це повідомляє портал Delfi.lt

Точна кількість затриманих не називається, проте відомо, що всі вони були пов'язані з різними непарламентськими партіями.

Альгірдас Палецкіс був поміщений під варту ще в жовтні за те, що займався збором інформації на замовлення російських спецслужб і був затриманий на місці злочину.

Також серед підозрюваних — громадянин Росії Валерій Іванов, затриманий 18 грудня. У нього при обшуку було знайдено зброю.

Директор Департаменту держбезпеки Литви Дарюс Яунішкіс сказав, що метою цих незаконних дій було здійснення впливу на політичні процеси в Литві. "З цією метою вербуються особи, які можуть безпосередньо або через посередників формувати програми політичних партій або їх структуру, користуючись різними медійними каналами, сприяти зміцненню "м'якої сили" Росії в країні", - сказав Яунішкіс.

Заснований в 2008 році Соціалістичний народний фронт (СНФ) і його колишній керівник Палецкіс не раз згадувалися в публічних звітах розвідки про загрози для національної безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: