Дві найбагатші родини Саудівської Аравії купили на Мальті 62 паспорти ЄС

Субота, 29 грудня 2018, 14:27

Шістдесят два члени двох найбагатших сімей Саудівської Аравії стали "мальтійцями і громадянами ЄС" в минулому році, заплативши мільйони євро за отримання паспортів на Мальті.

Про це повідомляє Times of Malta.

Згідно зі списком нових громадян Мальти 2017 року, опублікованому урядом кілька днів тому, члени сімей Аль-Мухайдіб і Аль-Агіль стали повноправними мальтійськими громадянами, хоча більшість з них є неповнолітніми і, можливо, ніколи не були на Мальті.

Аль-Мухайдіб і Аль-Агіль не тільки два найбагатших ділових клани в Саудівському королівстві, вони також згадуються у Forbes як одні з найбагатших сімей на планеті.

Сулейман Аль-Мухайдіб, чий статок оцінюється в більш, ніж 3 мільярди євро, придбав мальтійський паспорт в минулому році разом з 34 іншими членами сім'ї, включаючи братів і їх сім'ї.

Мальта запустила схему "золотих паспортів" в 2014 році для залучення капіталу в країну.

Велика частина покупців паспортів Мальти родом із Саудівської Аравії, а також інших країн Перської затоки і далекосхідних країн. Також чимало власників мальтійських паспортів є громадянами країн колишнього СРСР.

Для отримання паспорта необхідно зробити інвестицію в розмірі 650 тисяч євро на кожен документ і ще 25 000 євро на кожного неповнолітнього члена сім'ї.

Власник паспорта фактично отримує громадянство ЄС і можливість вільного пересування всередині блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.