Похорон мера Гданська відбудеться в суботу

Середа, 16 січня 2019, 12:59

Убитого мера Гданська Павела Адамовича поховають в суботу, 19 січня.

Як повідомляє Onet.pl, літургія відбудеться о 12.00. Мера поховають у базиліці Вознесіння Пресвятої Діви Марії у центрі Гданська.

Охочі попрощатися з загиблим мером зможуть зробити це в четвер. О 17:00 труну з його тілом виставлять у Центрі європейської солідарності. Вона залишатиметься там впродовж 24 годин.

У п’ятницю труну з тілом мера перенесуть до базиліки, у якій, за рішенням родини, Адамовича поховають. Родина закликала не приносити свічки і квіти. Натомість на місці будуть волонтери, які збиратимуть пожертви на благочинність.

Для тих, хто в суботу не зможе потрапити у базиліку, міська влада у різних місцях міста встановить екрани, на яких транслюватимуть поховальну церемонію.

Міністерство внутрішніх справ Польщі раніше заявило, що поліція заарештувала трьох осіб, які закликали до нових смертей після вбивства мера Гданська Павла Адамовича.

Нагадаємо, 13 січня Стефан В. вибіг на сцену і кілька разів ударив ножем мера Гданська. Потім чоловік взяв мікрофон і звернувся до глядачів, заявивши, що невинно відсидів у в’язниці, а опозиційна "Громадянська платформа" його катувала. Саме тому він нібито і напав на Адамовича.

Лікарі не змогли врятувати життя мера і 14 січня Адамович помер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.