Brexit: ЄС готовий відкласти вихід Британії до 2020 року - ЗМІ

Середа, 16 січня 2019, 20:09

Чиновники Європейського Союзу вивчають плани відстрочки Brexit до 2020 року після того, як Німеччина і Франція заявили про свою готовність продовжити переговори про вихід з Британією.

Про це повідомляє The Times.

За інформацією видання, дипломати і офіційні особи готуються до більш тривалого, ніж передбачалося, продовження процедури виходу Британії з ЄС через поразку Терези Мей в парламенті Британії вчора ввечері.

Попереднє планування було сконцентровано на тримісячній затримці Brexit з 29 березня до кінця червня, але тепер, згідно з численними джерелами видання, чиновники ЄС вивчають законні шляхи, щоб відкласти вихід Британії до наступного року.

Джерела в ЄС і Брюсселі заявили, що чиновники працюють над юридичним способом продовження британського членства, відкладаючи Brexit після загальноєвропейських виборів 23 травня і пізніше, ніж перше засідання нового Європарламенту 2 липня.

"Йде робота, щоб зрозуміти, як стаття 50 може бути продовжена після європейських виборів. Будь-яке продовження може бути тільки одноразовим, тому після поразки доцільним є продовжити термін", - сказало джерело, близьке до переговорів.

Законодавство ЄС може дозволити існуючій делегації британських депутатів Європарламенту залишатися на своїх посадах без виборів, при цьому склад Європейського парламенту залишиться на тому ж рівні, що і в 2014 році, але, за словами джерел, таке продовження буде "безладним".

Нагадаємо, 15 січня Палата громад британського парламенту не підтримала угоду уряду щодо виходу з ЄС, яку прем’єр-міністр Тереза Мей узгодила з Брюсселем.

Головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє заявив, що Брюссель готовий обговорити новий варіант угоди, за умови, що Лондон змінить свої ключові вимоги.

Британські законодавці готують законопроект, за яким може буде відкладений процес виходу країни з ЄС.

Читайте також: "Британія в пошуках виходу: якою буде ціна провалу Brexit-угоди"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.