Австрія готова до нових переговорів з Британією, щоб зупинити безладний Brexit

Середа, 16 січня 2019, 15:31

Австрія підтримає надання Великій Британії додаткового часу для переговорів, щоб уникнути її виходу з ЄС без укладення угоди.

Про це заявив австрійський канцлер Себастьян Курц, повідомляє Reuters.

Курц сказав, що ЄС може допомогти в подальшому проясненні аспектів угоди про вихід, але Британії необхідно проявити ініціативу і чітко заявити, чого вона хоче.

"Що стосується майбутніх відносин ... є, звичайно, можливість подальшого визначення деяких моментів, якщо це допоможе уникнути жорсткого сценарію Brexit", - сказав Курц.

Однак він підкреслив, що нинішня угода не може бути повністю переглянута.

"Головна мета - уникнути жорсткого Brexit. Якщо нам потрібно більше часу, щоб досягти цього, ми повинні розглянути цей варіант", - сказав Курц, повторивши пропозицію міністра економіки Німеччини Петера Альтмаєра.

Британія повинна вийти з ЄС 29 березня, але існує ймовірність, що Терезі Мей дадуть більше часу для подолання глибоких розбіжностей в її Консервативній партії і в парламенті країни.

Раніше головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє заявив, що Брюссель готовий обговорити новий варіант угоди, за умови, що Лондон змінить свої ключові вимоги.

Нагадаємо, 15 січня Палата громад британського парламенту не підтримала угоду уряду щодо виходу з ЄС, яку прем’єр-міністр Тереза Мей узгодила з Брюсселем.

Детальніше про можливі наслідки голосування читайте у статті "Дикий Brexit: чому Британія може вибрати найгірший шлях виходу з ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: