ЄК активізувала санкційну процедуру проти Угорщини через її міграційні закони

Четвер, 24 січня 2019, 15:26

Єврокомісія перейшла до наступного етапу у санкційній процедурі стосовно Угорщини, запущеній через порушення законодавства ЄС щодо міграції.

Про це йдеться повідомленні прес-служби ЄК.

"Єврокомісія сьогодні робить наступний крок у процедурі проти Угорщини за закони, які криміналізують діяльність на підтримку прохачів притулку. 19 Липня 2018 року Єврокомісія направила Угорщині офіційне повідомлення щодо нового законодавства. Проаналізувавши відповідь, подану угорською владою, Єврокомісія дійшла висновку, що більшість піднятих проблем досі не вирішені" - йдеться у повідомленні.

Як пояснили в ЄК, серед порушень, які Будапешт не усунув, криміналізація підтримки прохачів притулку, обмеження індивідуальних свобод мігрантів, а також незаконне обмеження права на притулок.

У зв’язку з цим Єврокомісія направила Угорщині обґрунтовану думку щодо законодавства – це є другим кроком у процедурі за порушення європейського законодавства

"У влади Угорщини тепер є 2 місяці на те, щоб відповісти на стурбованість Єврокомісії. В іншому випадку Єврокомісія може подати на Угорщину до Суду ЄС", - йдеться в заяві ЄК.

Нагадаємо, 19 липня Європейська комісія у четвер почала санкційну процедуру проти Будапешта через міграційні закони "Стоп Сорос". Комісія направила Угорщині офіційне повідомлення щодо нещодавно схваленого пакету законів, які передбачають кримінальну відповідальність за дії на підтримку подачі клопотань про надання притулку і ще більше обмежують право просити про притулок.

Тоді ж ЄК вирішила подати до Суду ЄС на Угорщину за недотримання європейського законодавства у сфері надання притулку та процедури повернення мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.