Австрійська опозиція закликає скандального голову МВС піти у відставку

П'ятниця, 25 січня 2019, 16:54

Лідер опозиційної Cоціал-демократичної партії Австрії закликав міністра внутрішніх справ Герберта Кікля піти у відставку з огляду на те, що він поставив під сумнів Європейську конвенцію з прав людини.

Про це пише Politico.

"Якби Кікль мав хоча б крихту пристойності та поваги до демократії, він пішов би у відставку", - заявила Памела Ренді-Вагнер.

Під час телевізійного інтерв'ю у вівторок у Кікля, який представляє проросійську позицію Австрійської партії свободи (FPO), запитали, чи не суперечать його останні пропозиції щодо запровадження жорсткіших процедур надання притулку Європейській конвенції з прав людини.

Кікль відповів, що в конвенції існують деякі "дивні юридичні структури, іноді кількарічної давності, які розроблялися за абсолютно інших обставин", що "перешкоджає нам робити те, що необхідно".

"Я вважаю, що закони повинні слідувати за політикою, а не політика за законом", - сказав Кікль.

Австрійський президент Александр Ван дер Беллен написав у Twitter, не згадавши прізвище Кікля: "Перегляд ЄКПЛ означав би кінець фундаментального консенсусу другої республіки (Австрії. - Ред.)".

Німецький міністр юстиції Катаріна Барлі приєдналася до критики. Вона сказала для Süddeutsche Zeitung: "Як міністр внутрішніх справ, пан Кікль повинен захищати верховенство закону і не саботувати його словами".

Ультраправа Австрійська партія свободи з грудня 2017 року є членом коаліційного уряду в Австрії. У грудні 2016 року партія підписала 5-річний контракт про співпрацю з путінською "Єдиною Росією". Члени партії неодноразово заявляли про необхідність скасування санкцій проти РФ, а також незаконно відвідували анексований Росією Крим. США обмежили обмін деякою чутливою інформацією з МВС Австрії через проросійську позицію Австрійської партії свободи, членом якої є глава відомства Кікль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: