ЄС ініціює нову суперечку проти США в СОТ

Понеділок, 28 січня 2019, 17:40

Європейська комісія звернеться в СОТ, щоб оскаржити мита США на іспанські дозрілі оливки.

Про це у своєму Twitter повідомила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

"Мита, накладені Сполученими Штатами на дозрілі оливки з Іспанії, є необґрунтованими, самовільними і суперечать правилам Світової організації торгівлі. Завтра ми звернемося з цією справою до системи врегулювання суперечок СОТ, вимагаючи консультацій з США", - написала вона.

"З боку Комісії ми вже неодноразово розглядали цю справу з американськими колегами. Разом з іспанською владою ми продовжуватимемо рішуче захищати інтереси виробників ЄС", - додала вона.

2018 року ЄС ініціював суперечку в СОТ проти США, щоб оскаржити американське мито на алюміній і сталь. Мита Євросоюзу, запроваджені у відповідь на дії США, стосуються низки американських товарів, серед яких - вироби зі сталі, віскі, арахісове масло, мотоцикли Harley Davidson і джинси Levi's. Загальна вартість американських товарів, яких торкнуться нові мита ЄС, становить 2,8 мільярда євро.

У липні президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і президент США Дональд Трамп домовилися призупинити запровадження будь-яких додаткових мит, поки ведуться переговори, а також працювати над реформою Світової організації торгівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.