Завдання угорського міністра з питань Закарпаття ширші, ніж просто співпраця - віце-прем'єр

Четвер, 3 січня 2019, 13:59

Будапешт поклав на уповноваженого міністра з питань розвитку співробітництва між повітом Саболч-Сатмар-Берег та Закарпатською областю України ширші повноваження і завдання, ніж просто співпраця.

Про це заявила Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, пише "Інтерфакс-Україна".

Угорщині довелося перейменувати скандальну назву посади "урядового уповноваженого з питань розвитку Закарпаття" після того, як вона викликала спротив з боку України. 

"Звичайно, ми розраховуємо на те, що перейменування посади відображається і в функціоналі. Але наскільки цей функціонал дійсно обмежений тільки співпрацею між українською і угорською областями, поки не відомо. Думаю, що його повноваження є більш широкими, і завдання, які ставить уряд Угорщини, теж ширші", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, зараз в Міністерстві закордонних справ України створили посаду уповноваженого з транскордонного співробітництва, ним став посол з особливих доручень Микола Балтажи.

"Саме він відповідає за зв'язок з паном Іштваном Грежею, і вже відбулася перша зустріч. Зараз в міністерстві вирішується, яким чином налагодити механізм взаємодії між цими двома уповноваженими", - додала віце-прем'єр.

Нагадаємо, посаду Іштвана Грежі змінили на "уповноваженого міністра, відповідального за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, а також координацію програми розвитку дитячих навчальних закладів Карпатського басейну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.