Бельгія на добу закриває повітряний рух через національний страйк

Вівторок, 12 лютого 2019, 17:51

Бельгійська служба управління повітряним рухом (Skeyes) оголосила про закриття повітряного простору на добу через загальний національний страйк 13 лютого.

Про це повідомляє Le Soir.

Повітряний рух буде закрито у вівторок, 12 лютого, о 22:00 на добу - до 22:00 середи, 13 лютого.

"Попри всі зусилля керівництва Skeyes, компанія не має достатньої інформації про кадрову ситуацію під час національного страйку за шість годин до початку акції, яка розпочнеться сьогодні ввечері. Співробітники Skeyes не зобов’язані повідомляти про свої наміри працювати чи ні під час профспілкових акцій", - йдеться в заяві компанії.

Минулого тижня найбільша авіакомпанія Бельгії Brussels Airlines попередила про скасування всіх рейсів на 13 лютого у зв'язку зі страйком в країні.

Представництво України в ЄС також попереджає українців про страйк і закликає враховувати це при плануванні подорожей.

"Роботу міжнародного аеропорту Шарлеруа буде зупинено, а національний міжнародний аеропорт "Завентем" м. Брюссель надаватиме мінімальні послуги, передбачені законодавством", - повідомили у представництві.

Профспілки вимагають підвищення заробітної плати, збільшення часу відпочинку і підвищення пенсій. Очікується, що страйк торкнеться більшої частини громадського, залізничного, морського і повітряного транспорту.

Зазначимо, що в середу в Брюсселі розпочинається дводенна зустріч міністрів оборони країн НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.