Друга Путіна Якуніна запросили в Брюссель на організований проектом ЄС захід – ЗМІ

П'ятниця, 15 лютого 2019, 13:59

Близького друга президента РФ, колишнього главу "Российских железных дорог" (РЖД) Владіміра Якуніна запросили в Брюссель на конференцію, співорганізаторами якої виступають інституції ЄС.

Про це повідомляє Buzzfeed  з посиланням на програму заходу.

Владімір Якунін, який перебуває під санкціями США та Австралії через анексію Криму, як очікується, 27 лютого виступить на конференції під назвою "Проти націоналістичного припливу: роль культурної та наукової дипломатії ЄС".

Організатором конференції є фінансований ЄС проект "Європейське лідерство у культурній, науковій та інноваційній дипломатії". Відкривати її має директор з питань стратегічних комунікацій Європейської зовнішньополітичної служби.

Як зазначається, хоча Якунін і не перебуває під санкціями ЄС окремі дипломати ЄС вбачають присутність Якуніна на подібній конференції підтвердження більш широкого тренду до більш м’якого ставлення до Росії з боку очільниці європейської дипломатії Федеріки Могеріні.

Під час щоденного брифінгу у Брюсселі представниця Єврокомісії не стала підтверджувати участь Якуніна у конференції, однак визнала присутність на ній представників інституцій ЄС.

Як повідомлялося, в минулому році Якунін отримав в Німеччині візу категорії "D", яка надає можливість працювати в країні.

Якунін є співзасновником інституту "Діалог цивілізацій" який зареєстрований у Берліні і офіційна презентація, відбулась у 2016 році. Заявлена мета діяльності організації - дослідження у сфері міжнародних відносин і вироблення рекомендацій щодо зниження напруженості в світі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.