В РФ заявили міністру оборони Британії, що русофобія небезпечна для здоров'я

Понеділок, 18 лютого 2019, 15:19

Голова міжнародного комітету ради федерації РФ Костянтин Косачов попередив міністра оборони Британії Гевіна Вільямсона, який заявив про плани збільшити військову присутність в Арктиці, що русофобія небезпечна для здоров'я.

Про це він написав у виданні "Российская газета".

Косачов зазначив, що заява міністра оборони вписується в нинішню логіку НАТО, відповідає суто британським мотивам, в тому числі бажанню відвернути увагу від проблем з Brexit і особистості самого Вільямсона. На думку сенатора, погрози міністра і РФ нікого не вражають, але "активізація НАТО в Арктиці є загрозою і підвищенням ризиків".

"Британському міністрові можна нагадати про сумну долю його американського колеги – першого міністра оборони США Джеймса Форрестола, якого в 1949 році відправили в клініку у зв'язку з психічною кризою. Як пишуть, під час хвороби Форрестол повторював: "Росіяни йдуть, росіяни йдуть. Вони скрізь. Я бачив російських солдатів". Після чого зістрибнув з даху. Русофобія і правда небезпечна для здоров'я", - заявив Косачов.

Як повідомлялося, Вільямсон заявив, що Велика Британія посилить присутність своїх сил в Арктиці для захисту північного флангу НАТО від Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.