Ключові кандидати, включно із Зеленським, визначили, хто представить їх у Брюсселі

Вівторок, 19 лютого 2019, 12:06

У понеділок 25 лютого в Брюсселі відбудеться зустріч за участі радників ключових кандидатів на пост президента України - Петра Порошенка, Анатолія Гриценка, Юлії Тимошенко, Юрія Бойка та Володимира Зеленського. ОНОВЛЕНО: Початково повідомлялося, що йдеться про зовнішньополітичних радників, згодом організатори уточнили, що не всі радники мають такий статус.

Вони візьмуть участь у дискусії в рамках "Української лабораторії", організованої Офісом зв’язку українських аналітичних центрів у Брюсселі.

За твердженням організаторів, всі кандидати-лідери президентських перегонів підтвердили участь радників. Завдяки цьому стало відомо, хто є радником Володимира Зеленського, уповноваженим представити кандидата та його програму у спілкуванні з дипломатами та посадовцями в Брюсселі.

На цю посаду визначили харків'янку Ірину Венедіктову, завідувачку кафедри Цивільно-правових дисциплін Харківського національного університету імені Каразіна. Інформації про її досвід у сфері міжнародних питань знайти не вдалося. Відомо, що вона брала участь у конкурсі суддів Верховного суду. Перевірка тоді не знайшла у неї ознак недоброчесності, водночас вона не пройшла конкурс за балами.

Зовнішнім радником кампанії чинного президента визначили Ростислава Павленка, директора Національного інституту стратегічних досліджень. За інформацією "Європейської правди", чинний зовнішньополітичний радник президента Порошенка Костянтин Єлісєєв не бере участь у кампанії, щоби уникнути конфлікту зі статусом державного службовця

Від Юлії Тимошенко до Брюсселя поїде її багаторічний радник Григорій Немиря. Позицію Анатолія Гриценка представить народний депутат Світлана Заліщук, яка віднедавна керує міжнародним напрямком у його штабі.

"Європейська правда" є медіапартнером цього заходу і висвітлюватиме хід дискусії з Брюсселя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.