Туск: любити Польщу і Україну – це як любити свою маму і закохатись у дівчину

Середа, 20 лютого 2019, 20:30

Голова Європейської ради Дональд Туск у середу відвідав Львів, де виступив із промовою у Львівському національному університеті та отримав звання доктора Honoris Causa.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Туск почав свою промову із заяви, що він є польським патріотом і одночасно рішучим європейцем.

"Не бачу тут жодного конфлікту. Навпаки. Я є польським патріотом і дуже люблю Польщу, і дуже люблю Україну. Не бачу в цьому жодного парадоксу. Для мене особисто, я маю такий досвід, любити Польщу і Україну - це як любити свою маму і закохатись у дівчину", - відзначив політик.

Він закликав до єднання України та Польщі, цитуючи Папу Івана Павла ІІ.

"У Польщі досі найбезпечніше закликати до поєднання з сусідами, посилаючись на Папу. Він сказав у річницю Волинської трагедії: Нове тисячоліття вимагає, аби українці і поляки не були поневолені своїми сумними спогадами минулого", - процитував Туск понтифіка.

"Нема сьогодні країни, яка більше ніж Польща цінує роль незалежної України у Європі і підтримує її проєвропейські прагнення", - продовжив він.

Нагадаємо, напередодні Дональд Туск виступив з історичною промовою у Верховній раді, яка доступна для вас за посиланням: "Немає Європи без України": текст історичної промови Туска у Верховній раді".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.