Скандал із відмиванням коштів: капіталізація Swedbank за добу впала на $3,7 млрд

Четвер, 21 лютого 2019, 11:32

Загальна ринкова капіталізація одного із найбільших банків Швеції Swedbank за добу впала на 35 млрд крон ($3,7 млрд).

Про це повідомляє SVT.

У середу було оприлюднено розслідювання щодо причетності Swedbank до російського податкового шахрайства, яке розкрив російський аудитор Сергій Магнітський.

Вчора на момент закриття фондового ринку акції Swedbank впали на 13,7%. Незабаром після відкриття Стокгольмської фондової біржі о 9:30 вранці у четвер акції Swedbank впали ще на 9,6%. Це означало, що Swedbank втратив близько п'ятої частини вартості на фондовій біржі.

Swedbank може бути причетним до багатомільярдного відмивання коштів через естонську філію Danske Bank, яка, як вважають, стала центром відмивання грошей з країн колишнього СРСР, зокрема, Росії та Азербайджану.

За даними телекомпанії SVT, у період між 2007 та 2015 роками приблизно півсотні клієнтів Swedbank перевели близько 40 млрд крон (за підрахунками шведів ідеться про $5,8 млрд) підозрілих коштів між Swedbank та Danske Bank.

Нагадаємо, Danske Bank оголосив, що закриває свої філії в Росії, Естонії, Литві та Латвії внаслідок підозр у відмиванні грошей через свій естонський підрозділ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.