США відповіли на вимоги РФ щодо ракет в Румунії: не перекладайте провину

П'ятниця, 8 лютого 2019, 17:37

Американська система протиракетної оборони в Румунії (Aegis), яку Росія вимагає знищити, не порушує критеріїв Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Про це йдеться у заяві Місії США при НАТО.

"Система здатна запускати лише захисні ракети-перехоплювачі, такі як SM-3. Система розроблена виключно для перехоплення і протидії об'єктам, які не розташовані на поверхні Землі. Відповідно до пункту 3 статті VII Договору РСМД ракета-перехоплювач цього типу не є ракетою, що підпадає під дію договору", - йдеться у заяві.

Також зазначається, що система протиракетної оборони не має наземних балістичних або крилатих ракет і їй бракує програмного забезпечення, апаратних засобів керування вогнем, необхідних для запуску наступальних балістичних або крилатих ракет, таких як "Томагавк".

"Хоча вона використовує деякі з тих же структурних компонентів, що і морська система Mk-41 Vertical Launch System, встановлена ​​на кораблях, система запуску Aegis Ashore не така ж сама, як морська система МК-41 з вертикальним запуском", - підкреслили в місії.

Посол США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон заявила, що Росія намагається перекласти провину за розпад ракетного договору.

"Комплекс Aegis Ashore в Румунії здатний запускати лише перехоплювачі проти загроз з-за меж євроатлантичного регіону. Вони були розроблені і перевірені виключно в оборонних цілях і не порушують договір. Росія продовжує намагатися перекласти вину", - написала вона у Twitter.

Нагадаємо, Росія заявила, що США повинні знищити свої системи протиракетної оборони MK-41, розгорнуті в Румунії, щоб повернутися до дотримання ракетного договору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: