В авіакатастрофі в Ефіопії загинули родина словацького депутата і політик з Сицилії

Неділя, 10 березня 2019, 16:41

В результаті авіакатстрофи літака авіакомпанії Ethiopian Airlines, який прямував з Аддис-Абеби до Найробі, загинула родина словацького депутата Антона Грнка.

Про це депутат повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"З глибоким жалем повідомляю, що сьогодні зранку в авіакатастрофі в Аддис-Абебі загинула моя люба дружина Бланка, син Мартін та донька Міхала" - написав депутат.

Загалом на борту літака, що розбився, було четверо громадян Словаччини.

Також, як повідомляє агентство Ansa, серед загиблих – член регіональної ради Сицилії, відповідальний за культурну спадщину, Себастіано Туса, який також був всесвітньо відомим археологом і прямував до Кенії для участі у проекті ЮНЕСКО. Крім нього в авікатастрофі загинули сім громадян Італії.

10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс до Найробі (Кенія). На борту було 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, всі вони загинули. Жертвами авіакастрофи стали громадяни більше ніж 30 країн.

Причина катастрофи, яка сталася лише через шість хвилин після зльоту на шляху до Найробі, поки невідома. В авіакомпанії повідомили, що пілот надсилав сигнал тривоги і отримав дозвіл на повернення в аеропорт вильоту.

Літак Boeing 737-8 MAX був одним з 30 нещодавно куплених авіакомпанією Ethiopian Airlines, яка останнім часом швидко розширяється. Компанія Boeing повідомила про поставку першого літака з замовлених авіакомпанією у липні минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.