Сербія: правоохоронці силою прогнали демонстрантів з будівлі державної телекомпанії

фото, відео
Неділя, 17 березня 2019, 11:55

У Белграді сербська поліція застосувала силу проти учасників антивладної акції протесту, які спочатку блокували, а потім зайшли в будівлю державного радіо і телебачення Сербії РТС.

Як повідомляє видання Balkan Insight, громадяни, які влаштовують щотижневі акції протесту проти президента Александра Вучича, прорвалися в будівлю телекомпанії в суботу ввечері.

Дехто з протестувальників отримав поранення, коли спецпризначенці очистили приміщення приблизно о 22:30.

Протестувальники на чолі з опозиційними лідерами, які постійно критикують владу, зайшли до приміщення, вимагаючи виходу у прямий ефір державного телебачення.

 
Фото: BIRN
 
Фото: BIRN

На місце події влада направила близько 50 спецпризначенців. Після витіснення протестувальників з будівлі багато з них залишились сидіти під її стінами, вигукували гасла і співали гімн Сербії.

На екстреній прес-конференції міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович заявив, що всі, хто брав участь в інциденті, будуть покарані, адже проникнення в будівлю РТС є незаконним.

Акції протесту у Сербії розпочалися з 23 листопада минулого року після побиття опозиційного політика Борко Стефановича у південному місті Крушевац.

Читайте також: Проти авторитаризму та за Путіна: які наслідки матимуть протести у Сербії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.