Третього голосування щодо угоди про Brexit може не бути

Неділя, 17 березня 2019, 14:46

Британський уряд не виноситиме на голосування Палати громад угоду про вихід Британії з ЄС, якщо угода не матиме достатньої підтримки серед консерваторів і депутатів північноірландської Демократичної юніоністської партії.

Про це в неділю в ефірі BBC заявив британський міністр фінансів Філіп Геммонд.

Геммонд також повідомив, що деякі депутати вирішили підтримати угоду Терези Мей, але "робота ще триває".

Міністр відзначив: навіть якщо депутати погодять угоду Мей  у найближчі дні, то Brexit 29 березня все одно буде неможливим, оскільки знадобиться додатковий час для схвалення необхідного законодавства.

Раніше цього тижня британські депутати знову відхилили угоду Терези Мей, а потім підтримали виключення можливості Brexit без угоди.

Вони також проголосували за продовження процессу виходу країни з ЄС - або до 30 червня, якщо вони погодять угоду Мей до 20 березня, або на більш тривалий термін, який може включати участь в європейських виборах.

Всі 27 країн-членів ЄС повинні дати свою згоду на продовження періоду Brexit.  Лідери країн ЄС повинні обговорити це питання на саміті в кінці наступного тижня.

Країни Євросоюзу можуть підтримати "жорсткий" Brexit, якщо парламент Великої Британії не затвердить угоду про вихід або не надасть чіткої альтернативи, заявили раніше джерела у Єлисейському палаці.

Читайте також: Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.