Напад у трамваї Нідерландів: слідчі розглядають терористичний мотив

Вівторок, 19 березня 2019, 15:44

Прокурори у Нідерландах, які розслідують вбивство трьох людей у трамваї Утрехта в понеділок, знайшли лист, який проливає світло на мотиви стрілка, ймовірно, терористичні.

Про це прокурори повідомили у своїй заяві у вівторок.

"До тепер терористичний мотив серйозно розглядається. На це вказує лист, знайдений серед іншого в автомобілі, використаному для втечі, та інші факти", - йдеться у заяві.

Крім того, під час затримання підозрюваного напередодні у нього знайшли зброю.

Водночас слідчі не відкидають інших версії нападу. "Інші мотиви не виключені, вони також розслідуються", - сказано в заяві.

Родичі нападника раніше заявили, що він міг відкрити вогонь через сімейну суперечку. Відомо також, що два тижні тому підозрюваний мав постати перед судом за трьома справами: за крадіжку велосипеда, крадіжку зі зломом в магазині велосипедів і проміжне засідання у справі про зґвалтування.  

Стрілянина в Нідерландах: поліція схопила головного підозрюваного

Нагадаємо, у понеділок вранці чоловік дістав зброю в міському трамваї Утрехта і розстріляв кількох людей, після чого втік. 

В результаті загинули 3 людей та 5 отримали поранення. Нападника затримали за кілька годин. Це - 37-річний Гьокмен Таніс, уродженець Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.