Мей проводить кризові переговори на тлі "заколоту" в уряді Британії

Неділя, 24 березня 2019, 16:41

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей в неділю зібрала групу високопоставлених членів Консервативної партії на тлі спекуляцій про її можливу відставку.

Про це повідомляє Sky News.

Мей проводить кризові переговори в заміській резиденції Чекерс з міністрами уряду і високопоставленими депутатами-консерваторами.

У переговорах беруть участь її фактичний заступник Девід Лідінгтон, міністр навколишнього середовища Майкл Гоув, міністр з питань Brexit Стівен Барклай, депутат Джуліан Льюїс і голова Консервативної партії Брендон Льюїс.

Консерваторів, які виступають за "жорсткий" Brexit, представляють екс-глава МЗС Борис Джонсон, екс-міністр з питань Brexit Домінік Рааб, депутати Ієн Дункан Сміт і Джейкоб Ріс-Могг, а також давній союзник Мей депутат Даміан Грін.

Brexit: організатори заявляють про мільйон учасників ходи за другий референдум

Лідінгтон і Гоув називалися британськими ЗМІ можливими замінами Мей. Лідінгтон сьогодні виключив можливість зайняти пост прем'єра, повторивши свій заклик до депутатів нарешті підтримати угоду про Brexit. Гоув також відхилив припущення і публічно підтримав прем'єра.

"Зараз не час міняти капітана корабля", - сказав він.

Міністр фінансів Філіп Хаммонд застеріг членів парламенту від повалення прем'єр-міністра, незважаючи на зростаючий гнів через її невдалі переговори про Brexit.

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент наступного тижня проголосує за угоду про Brexit.

Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Детальніше про наявні варіанти читайте у статті "Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.