Мей прагне провести третє голосування за Brexit-угоду цього тижня

Понеділок, 25 березня 2019, 18:54

Британський прем'єр-міністр Тереза Мей визнала, що парламент втретє відхилить її угоду з ЄС про Brexit у разі винесення на голосування. Утім, Мей досі сподівається змінити думку депутатів і затвердити угоду.

Про це пише AP.

Мей також визнала, що вона може втратити контроль над процесом Brexit через законодавців, які хочуть змусити уряд змінити напрямок.

"Із великим жалем я змушена була зробити висновок, що в ситуації, що склалася, досі немає достатньої підтримки в парламенті, щоб повернути угоду на третє голосування", - сказала Мей у понеділок, виступаючи перед законодавцями.

Вона сказала, що "продовжуватиме обговорення з колегами, щоб вибудувати підтримку" і сподівається провести голосування пізніше цього тижня.

Єврокомісія завершила підготовку до Brexit без угоди

Раніше повідомлялося, що міністри поставили умову Мей, щоб вона назвала дату своєї відставку в обмін на те, що депутати проголосують за угоду в Палаті громад.

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент цього тижня проголосує за угоду про Brexit.

Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Детальніше про наявні варіанти читайте у статті "Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: