Три члени уряду Британії подали у відставку через Brexit

Вівторок, 26 березня 2019, 08:09

Три члени британського уряду, незгодні з політикою прем’єр-міністра Терези Мей щодо Brexit, подали у відставку після того, як парламент напередодні вирішив провести серію голосувань щодо подальшої долі виходу країни з ЄС.

Парламентський заступник міністра у справах бізнесу і промисловості Річард Харрінгтон, заступник міністра закордонних справ Алістер Берт та парламентський заступник міністра охорони здоров'я Стів Брайн заявили, що ідуть у відставку, повідомляє BBC.

Харрінгтон звинуватив уряд Мей у тому, що він "грає в рулетку з життями і засобами для існування переважної більшості людей в цій країні, які працюють або іншим чином залежать від бізнесу".

Єврокомісія завершила підготовку до Brexit без угоди

Палата громад Великої Британії у понеділок пізно ввечері проголосувала за те, щоб у середу провести голосування за різними сценаріями виходу з глухого кута, у який зайшов Brexit.

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент наступного тижня проголосує за угоду про Brexit.

Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Детальніше про наявні варіанти читайте у статті "Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.