Уряд Британії відхилив петицію з вимогою скасувати Brexit, яку підписали 5,8 млн осіб

Середа, 27 березня 2019, 11:43

Британський уряд відхилив петицію про відкликання статті 50 Лісабонського договору, що означатиме скасування Brexit, яку підписали 5,8 млн людей.

Про це йдеться у відповіді уряду, яка опублікована під текстом петиції.

"Цей уряд не буде скасовувати статтю 50. Ми будемо дотримуватися результатів референдуму 2016 року та працюватимемо з парламентом для досягнення угоди, яка забезпечить нам вихід з Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні.

В уряді також наголосили, що відмова від Brexit може "підірвати демократію і довіру, яку мільйони виборців надали уряду".

Повідомляється, що 1 квітня британський парламент має обговорити відповідну петицію. Слід зазначити, що 29 березня Британія повинна вийти з ЄС.

Парламент Британії вирішив визначити подальший хід Brexit

Раніше прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що не згодна з ідеєю відкликати статтю 50.

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент наступного тижня проголосує за угоду про Brexit.

Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Детальніше про наявні варіанти читайте у статті "Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.