Британських депутатів позбавлять великодніх канікул через Brexit

Понеділок, 1 квітня 2019, 17:14

Перерву у роботі британського парламенту з нагоди Великодня буде скасовано через ситуацію довкола виходу Британії з ЄС.

Про це повідомила лідер Палати громад Андреа Лідсом, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Evening Standard.

Канікули скасують для того, щоб депутати змогли присвятити більше часу для пошуку виходу з глухого кута, в якому країна опинилася після провалу угоди про Brexit.

За словами Лідсом, хоча і депутатам потрібен час для роботи у виборчих округах цього разу такі канікули скасують.

"Я знаю, що члени парламенту цінують час, який проводять у своїх виборчих округах, і знаю, яких зусиль докладають для того, щоб поєднувати свої обов'язки з обов'язками в Вестмінстері. Але Палаті громад потрібен час для вирішення проблем, пов'язаних з виходом з ЄС, і наші виборці чекають від парламенту, що він зробить все для максимально спокійного Brexit", - йдеться в заяві Лідсом.

Вона  додала, що перерви у роботі парламенту з 8 по 15 квітня не буде.

Нагадаємо, британські депутати в понеділок знову проведуть серію індикативних голосувань у спробі знайти альтернативу угоді про вихід з Євросоюзу.

Минулого тижня британські депутати втретє провалили угоду Терези Мей з ЄС, і ймовірність "жорсткого" виходу Британії значно зросла.

Є ймовірність, що прем'єр зможе повернути документ до Палати громад в четвертий раз цього тижня, щоб спробувати уникнути такого сценарію.

Лідери ЄС раніше погодилися продовжити Brexit до 22 травня, за умови, що Палата громад схвалить угоду про вихід. Тепер Британія має час до 12 квітня, що затвердити угоду або представити альтернативу їй.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.