Кулеба: спроби повернути Росію в ПАРЄ триватимуть і надалі

Четвер, 11 квітня 2019, 08:23

Спроби повернути Росію в Парламентську асамблею Ради Європи без виконання нею необхідних умов триватимуть і надалі, і це розхитуватиме Раду Європи.

Про це заявив посол України в Раді Європи Дмитро Кулеба, повідомляє "Європейська правда".

"Спроби повернути Росію до ПАРЄ без виконання нею умов, які сама ж ПАРЄ висунула до Росії, триватимуть і надалі. Це розхитуватиме Раду Європи, яка ставатиме дедалі слабшою. Вона втрачатиме свій авторитет і важелі впливу" - написав він на своїй сторінці у Facebook.

На думку посла, це стратегічно в інтересах Росії та інших потенційних порушників.

"Герої проекту "Повернення" на кожному кроці розказуватимуть, що вони просто хотіли зробити РЄ сильнішою та ефективнішою і захистити права простих росіян, але злі українці та їхні друзі їм завадили" - зазначив Кулеба.

При цьому він закликав готуватися до нової Ради Європи, в якій за свої місце і права доведеться воювати "головою і ліктями"

Санкції без зради Європи: як Україна наблизилася до нової перемоги над РФ

"Ціна кожної помилки дедалі суттєво зростатиме з кожним місяцем. Ціна кожного голосу на підтримку України також. Як на мене, корекція нашої політики неминуча незалежно від результату виборів" - вважає посол.

Як повідомлялося, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію "Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи", яка початково мала на меті зняття санкційного тиску з Російської Федерації.

Початково пропонувалося запропонувати новий складний механізм запровадження санкцій, скасувавши існуючу санкційну процедуру. Натомість, в ухваленому документі йдеться про те, що нова громіздка процедура буде створена на додаток до існуючої, нинішнє право ПАРЄ самостійно накладати санкції на Росію залишається без змін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: