В Італії призначили дату суду над мером міста, яке 20 років приймало мігрантів

П'ятниця, 12 квітня 2019, 18:46

В Італії призначили дату суду над відстороненим мером невеличкого південного міста Ріаче, яке багато років приймає біженців.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на DPA.

Доменіко Лучано звинувачують у порушенні міграційних законів та інших серйозних злочинах. Суд планується розпочати 11 червня в місті Локрі, Калабрія.

Доменіко Лучано
Доменіко Лучано

У четвер суддя офіційно оформив обвинувачення проти мера, які включають розкрадання, зловживання службовим становищем, сприяння нелегальній міграції та порушення законодавства про державні закупівлі.

"Це щось поза розумінням", - сказав адвокат Лоренцо Трукко про звинувачення.

Під керівництвом Лучано місто Ріаче вважали моделлю інтеграції для біженців. У малонаселеному місті їм пропонували покинуті будинки і навчання без відриву від роботи в надії, що вони дадуть поштовх економіці.

Лучано почав цю систему в 1998 році при попередньому уряді, і з тих пір сотні мігрантів оселилися в містечку, де проживали близько 2000 осіб.

Успіх програми, яку багато вітали як модель інтеграції, привів до того, що Лучано був названий одним з 50 світових лідерів за версією журналу Fortune в 2016 році.

У жовтні 2018 року мера відсторонили і тимчасово посадили під домашній арешт після того, як прокурори звинуватили його в організації фальшивих шлюбів для отримання мігрантами права проживання в Італії.

Прокурори також висунули звинувачення в розподілі послуг зі збирання сміття між двома компаніям без необхідних тендерів. Лукано відкидає всі звинувачення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: