"Жовтих жилетів" не задовольнили пропозиції реформ Макрона

П'ятниця, 26 квітня 2019, 12:40

Лідери руху "жовтих жилетів" висловили розчарування пропозиціями реформ президента Франції Еммануеля Макрона, вони вважають, що основну їхню вимогу проігноровано.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на France info.

"Він не слухав все, що ми казали на вулицях протягом п'яти місяців. Він почав свою промову з того, що розповів про свої досягнення за два роки, яких ми начебто не розуміємо. Але ми добре розуміємо, що він просто не здатний визнати свою вину", - сказав один з лідерів руху Максім Ніколь.

Зокрема, "жовті жилети" обурені тим, що Макрон не пристав на їхню основну вимогу – проведення референдуму за громадянською ініціативою. Натомість президент запропонував спрощення умов для проведення референдуму, зменшивши до мільйона кількість підписів, необхідних для організації плебісциту (зараз для цього потрібно 4,5 млн підписів).

Оскільки їхні вимоги не виконані, "жовті жилети" обіцяють продовжити акції протесту.

"Жовтим жилетам" заборонили протестувати біля Собору Паризької богоматері

"Він просто кинув кілька крихт хліба, як от реіндексація пенсій. Все відкинуто, все розпливчасто, ніщо не точно, тому в суботу ми покажемо йому, що ми також розуміємо суть речей, і 1 травня теж", – сказав один з лідерів "жовтих жилетів".

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон у четвер представив довгоочікувану відповідь на майже піврічні вуличні протести "жовтих жилетів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.