"Жовтим жилетам" заборонили протестувати біля Собору Паризької богоматері

П'ятниця, 19 квітня 2019, 08:28

Французька влада заборонила учасникам антиурядових акцій руху "жовті жилети" проводити протести в районі пошкодженого пожежею Собору Паризької Богоматері.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише агентство AFP.

"Жовті жилети" планують акцію протесту в суботу, це буде вже 23-я за рахунком акція. У поліції заявили, що заборона буде діяти завтра весь день.

У заяві йдеться, що в цьому районі не може бути проведена демонстрація через крихкість будівлі. Протестувальникам також будуть заборонені акції на Єлисейських полях і в районі президентського Єлисейського палацу.

Представники "жовтих жилетів" розкритикували розмір деяких пожертвувань, обіцяних на відновлення Нотр-Даму.

Пожежа у Нотр-Дамі: є загроза обвалення трьох елементів собору

"В один клік 200 мільйонів, 100 мільйонів. Це показує нерівність, яку ми регулярно засуджуємо в цій країні", - заявив в середу глава профспілки CGT Філіп Мартінес.

Демонстрації "жовтих жилетів" часто закінчувалися безладами і пограбуваннями в Парижі та інших великих містах по всій Франції.

Нагадаємо, причиною пожежі в Соборі Паризької Богоматері могло стати коротке замикання у частині будівлі, яка перебувала на реконструкції.

У вівторок французькі пожежники змогли повністю ліквідувати пожежу в Соборі Паризької Богоматері, яка розпочалася в понеділок ввечері.

Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам'яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.

Із собору вдалося врятувати частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа і туніку святого Людовіка.

На відбудову Собору Паризької Богоматері протягом 24 годин після пожежі різні донори пообіцяли пожертвувати майже мільярд євро.

Читайте також: "Ми відбудуємо Нотр-Дам": як горів Собор Паризької Богоматері та що вдалося зберегти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.