У Лівії армія фельдмаршала Хафтара продовжує наступ і захопила аеропорт біля Тріполі

Субота, 6 квітня 2019, 10:48

Національна армія Лівії (LNA), якою командує фельдмаршал Халіф Хафтар, взяла під контроль аеропорт у передмісті Тріполі.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

У четвер сили LNA зайняли місто Гарьян, близько 80 км на південь від Триполі після сутичок з силами, які підтримують прем'єр-міністром Лівії та уряд національної єдності.

Звідти сили Хафтара перемістилися на північ, захопивши село Сук аль-Хаміс, приблизно за 40 км від Тріполі.

У п'ятницю сили LNA оголосили про захоплення двох селищ на південній околиці Тріполі, а також колишнього Міжнародного аеропорту Тріполi, котрий був покинутий у 2014 році.

Лівійський фельдмаршал почав наступ на Тріполі, куди прибув генсек ООН

Армія Хафтара знаходиться за 20 км від Тріполі.

Сили Хафтара не змогли захопити контрольно-пропускний пункт у 30 км на захід від столиці, намагаючись перекрити прибережну дорогу до Тунісу.

У Лівії перебуває генсек ООН, який заявив, що "глибоко стурбований військовими пересуваннями в Лівії і ризиком конфронтації", закликавши сторони до діалогу.

Після повалення режиму Муаммара Каддафі в 2011 році в Лівії встановилося двовладдя. Тріполі і захід країни знаходяться під контролем уряду національної єдності, який підтримує ООН.

Схід і частково південь Лівії контролює обрана в 2014 році палата представників ("уряд в Тобруці"), яку підтримує Хафтар і його армія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: