Парламент Британії остаточно ухвалив закон, що запобігає "жорсткому Brexit"

Вівторок, 9 квітня 2019, 08:12

Палата лордів і Палата громад британського парламенту у понеділок остаточно ухвалили закон, який вимагає від прем’єрки Терези Мей консультуватися з депутатами щодо тривалості відтермінування Brexit і запобігає виходу з ЄС без угоди.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Financial Times.

Законопроект, нині акт парламенту, запропонований лейбористами і схвалений минулого тижня Палатою громад, є ключовою ініціативою депутатів зі встановлення контролю над процессом Brexit на тлі безвихідної ситуації довкола угоди про вихід з ЄС.

У понеділок члени Палати лордів схвалили документ, внісши до нього поправки, які мають запобігти ризикам "випадкового виходу з ЄС без угоди".

Після цього законопроект винесли на остаточне читання у Палату громад, де його схвалили і представили до підпису королеві.

10 квітня відбудеться екстрений саміт ЄС, на якому прем'єр Британії Тереза ​​Мей попросить відкласти Brexit тільки до 30 червня, але офіційні особи і спостерігачі очікують, що лідери 27 країн ЄС вивчать ідею більш тривалого "гнучкого" продовження до 2020 року.

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив минулого тижня, що відстрочка може тривати до року, але може бути скорочена, якщо Мей вдасться затвердити угоду про вихід в британському парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.