Обшук польського телеканалу в Мінську завершився вилученням техніки

відео
Вівторок, 9 квітня 2019, 13:28

Білоруські силовики у ході обшуку вилучили техніку з офісу польського супутникового телеканалу "Белсат" у Мінську.

Про це йдеться в повідомленні на сайті телеканалу, передає "Європейська правда".

У Слідчому комітеті повідомили, що обшук пройшов в рамках кримінальної справи за статтею "Наклеп".

У Польщі пояснили публікацію про реабілітацію злочинця, що обурила Білорусь

"У вас є офіс в Мінську? По-моєму, це просто квартира. Проводиться обшук у зв'язку з кримінальною справою по ст. 188 ч. 2 (наклеп), яку порушила прокуратура. За нашою інформацією, в приміщенні, імовірно, може залишатися комп'ютерна техніка, з якої була поширена ця наклепницька недостовірна інформація. Ваші колеги викликалися вже на допити, для них це не має бути новиною", - заявив прес-секретар Слідчого комітету Сергєй Кабакович.

Співробітники МНС спиляли двері в офіс о 8:55 ранку, а вже о першій слідчі винесли з приміщення техніку, яку відвезли в чорному бусі. Правоохоронці вилучили три ноутбука і два блоки.

Представниця "Белсату" в Білорусі Ірина Славникова каже, справа може стосуватися матеріалу про корупційні схеми в закупівлях медичного обладнання. Через технічну помилку на сайті була опублікована одна з версій сюжету, яка не була фінальною. "Белсат" спростував інформацію і вибачився.

"Белсат" - супутниковий телеканал білоруською мовою, створений на підставі договору МЗС Польщі та TVP (Польське громадське телебачення).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.