Естонський міністр висунув територіальні претензії до Росії

П'ятниця, 10 травня 2019, 10:07

Міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме заявив, що Російська Федерація досі не повернула Естонії 5,2% території.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на естонське видання ERR.

Із такою заявою міністр виступив 9 травня на прес-конференції, коментуючи зауваження журналістів про те, що лідерка французьких ультраправих  Марін Ле Пен, яка запланувала поїздку до Естонії, вважає, що Крим був приєднаний до Росії добровільно.

Новий глава МЗС Естонії підніме в Брюсселі питання нових санкцій проти РФ

За словами Хельме, який очолює партію націоналістів EKRE, у цьому контексті слід говорити не тільки про Крим, але й про ситуації в Східній Україні, Абхазії і Південній Осетії.

"Подвійних стандартів бути не повинно, досі в руках Росії знаходиться і 5,2% території Естонії. Росія не хоче нам ні повертати цю територію, ні давати за неї компенсацію, ні взагалі обговорювати це питання", - підкреслив Хельме.

Міністр назвав президентку Естонії "жінкою, яка піддається емоціям"

Він зазначив, що Естонія, як і Японія, яка терпляче чекає, коли їй вдасться повернути собі Курили, теж готова чекати, коли питання територій буде вирішено в площині міжнародного права. "Воювати з Росією ми не збираємося", - додав він.

Націонал-консервативна партія EKRE, яку очолює Хельме, сповідує євроскептичну ідеологію. За підсумками парламентських виборів в Естонії правопопулістська партія посіла третє місце та увійшла до складу новоствореного уряду.

Читайте також: "Союз "росіян" та русофобів: як у Естонії створюють неймовірну коаліцію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.