Міністр назвав президентку Естонії "жінкою, яка піддається емоціям"

П'ятниця, 3 травня 2019, 09:03

Новий міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме назвав президентку Керсті Кальюлайд "жінкою, яка піддається емоціям" через те, що вона вийшла під час присяги міністра, обвинуваченого в домашньому насильстві.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.ee.

"Це може собі дозволити жінка, яка піддалася емоціям. Але Керсті Кальюлайд не просто жінка, а президент Естонської Республіки. Вона читає одну статтю і настільки емоційно дратується, як жінка, що відразу приймає поспішне рішення", - сказав Хельме.

На його думку, президентка або не впоралася з собою, або висловила свої політичні уподобання, що не відповідає її посадовим функцій. Хельме додав, що в такій ситуації допустимо поставити запитання, як така людина діятиме в кризовій ситуації.

29 квітня новий уряд Естонії склав присягу в парламенті. За день до цього в естонських ЗМІ з'явилася інформація, що міністр торгівлі і зовнішньої торгівлі Марті Куузік підозрюється в побитті колишньої дружини.

Кальюлайд була присутня на церемонії в светрі з написом "Sona on vaba", що естонською мовою означає "Слово - вільне". Під час складання присяги Куузіком вона демонстративно вийшла із зали.

Куузік відкидав всі звинувачення, але під вогнем критики вже наступного дня подав у відставку. Куузік є членом партії консервативної партії EKRE, а Хельме - лідером цієї партії.

Кальюланд - перша жінка-президент в історії Естонії і їй регулярно доводиться відбиватися від подібних сексистських коментарів і питань на кшталт "як вона почувається в ролі жінки-президента".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: