Ребекка Хармс підтвердила, що Клімкін пов’язує Мінськ та кризу в Раді Європи

Вівторок, 14 травня 2019, 18:21

Євродепутат Ребекка Хармс (Німеччина, група зелених) повідомила, що український міністр закордонних справ Павло Клімкін справді проводив у Брюсселі консультації щодо загрози подальшій роботі Мінська.

Про це вона заявила у спілкуванні з журналістами в Брюсселі, відповідаючи на запитання "Європейської правди".

Ребека Хармс наголосила, що відновлення прав Росії у ПАРЄ в наслідок російського шантажу нанесе шкоду відносинам європейських держав із Україною та іншими східними партнерами.

"Якщо Росія повернеться до ПАРЄ без виконання хоча б частини вимог – то країни СхП, передусім Україна, втратять довіру до Ради Європи, і буде втрачена довіра у відносинах з окремими партнерами, в тому числі Німеччиною", - заявила вона.

За її словами, у минулі два дні Клімкін провів низку переговорів в Брюсселі з цього приводу. "Клімкін сказав мені, що якщо він це відбудеться, то Мінськ матиме дуже погані перспективи" - переказала євродепутат.

Хармс окремо наголосила, що "прощення" Росії без виконання нею умов буде хибним кроком.

"Я впевнена, що є аргументи на користь збереження Росії (в ПАРЄ), особливо в середовищі правозахисників та для опозиції. Але Захід не має йти на такі умови", - пояснила вона.

Нагадаємо, напередодні у Брюсселі міністр закордонних справ Павло Клімкін припустив відмову України від дотримання Мінських угод у разі, якщо Німеччина, Франція та інші держави доб’ються зняття санкційного тиску з РФ у Раді Європи.

У відповідь на це в МЗС Франції закликали не пов'язувати Мінські угоди з ситуацією в Раді Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: