Москва заявляє про відповідь на санкції США проти чеченського спецназу

П'ятниця, 17 травня 2019, 10:10

Санкції США проти спецпідрозділу "Терек" і низки російських силовиків, запроваджені 16 травня, приведуть до заходів Москви у відповідь, заявило російське посольство у Вашингтоні.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Запровадження санкцій в рамках "закону Магнітського", який передбачає обмеження проти порушників прав людини в Росії, посольство назвало рішенням Вашингтона, яке суперечить принципам міжнародного права.

"Відповідно до акту, влада США протягом останніх семи років намагалася пред'явити нам претензії в сфері прав людини. Це становить спробу нав'язати односторонні примусові заходи, які суперечать міжнародному праву і не можуть розглядатися як цивілізований спосіб спілкування між країнами. За цими кроками підуть заходи у відповідь", - сказано в заяві.

"Ми прагнемо співпрацювати з США в довгостроковій перспективі. Ми до цього готові і вважаємо, що це був би правильний вибір", - кажуть в посольстві.

Санкції версії 2.0: які можливості дадуть Україні нові обмеження проти РФ

"Санкції США проти спеціального підрозділу швидкого реагування "Терек" з Чеченської Республіки відображають намір або ускладнити міжнародне співробітництво в боротьбі з тероризмом, або страх перед його здатністю діяти в Арктиці", - додали дипломати.

Новий крок "явно суперечить позитивним підсумками переговорів" Владіміра Путіна і держсекретаря Майка Помпео в Сочі, йдеться у повідомленні.

У США заявили, що санкції "націлені на те, щоб притягти до відповідальності винних у звірячих діях на території Росії, включаючи позасудову страту Бориса Нємцова і повсюдне насильство щодо ЛГБТІ в Чечні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.