Політична криза в Австрії: дострокові вибори відбудуться у вересні

Неділя, 19 травня 2019, 13:54

У вересні в Австрії відбудуться дострокові парламентські вибори, викликані розпадом урядової коаліції через скандал і відставку віце-канцлера і глави ультраправої Партії свободи Гайнца-Крістіана Штрахе.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Kronen Zeitung.

Президент Австрії Олександр Ван дер Беллен і канцлер Себастьян Курц сьогодні провели переговори щодо подальших дій і оголосили, що вибори відбудуться у вересні.

Ван дер Беллен сказав, що підтримує вибори у вересні, "якщо можливо, на початку вересня". Але до тих пір Австрія повинна залишатися здатною діяти і бути надійним партнером в ЄС. Точну дату виборів назвуть пізніше.

Курц заявив, що в найближчі кілька тижнів він проведе численні переговори з керівниками партій, в тому числі з новим головою Партії свободи Норбертом Гофером.

"Повинна бути максимальна стабільність. Нові вибори були не бажанням, а необхідністю", - сказав він.

Як повідомлялося, у п’ятницю німецькі видання Süddeutsche Zeitung і Spiegel оприлюднили відеозаписи зустрічі, яка відбулася в липні 2017 року на Ібіці. Згідно цім записам, віце-канцлер Австрії, глава ультраправої Партії свободи Гайнц-Крістіан Штрахе зустрічався з росіянкою Альоною Макаровою, племінницею олігарха з оточення Путіна. Вона нібито планувала інвестувати не зовсім легальні кошти в Австрії.

У суботу віце-канцлер визнав автентичність записів та подав у відставку, а свої дії назвав "п’яною історією".

Читайте також - "Ібіца, росіянка та тінь Фірташа: як 7 годин відео знищили ультраправих Австрії"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.