Першотравневі сутички в Парижі: 380 затримань, 38 поранених

фото
Четвер, 2 травня 2019, 09:32

У Парижі в день першотравневих демонстрацій поліція затримала 380 осіб, в результаті сутичок 38 людей отримали поранення, у тому числі 14 співробітників правоохоронних органів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

1 травня десятки тисяч членів профспілок і "жовтих жилетів" вийшли на вулиці Франції - всього через кілька днів після того, як Еммануель Макрон змалював у загальних рисах відповідь на місяці вуличних протестів у країні.

Десятки анархістів в масках і капюшонах зіштовхнулися зі спецпідрозділами поліції в Парижі.

Вони спалювали сміттєві баки, знищували майно і кидали пляшки та каміння. Поліція застосувала сльозогінний газ і водомет проти найбільш радикальних мітингувальників.

 
Фото: Reuters
 
Фото: Reuters

Близько 7400 поліцейських охороняли громадський порядок. Вони здійснили 380 попередніх затримань. 38 осіб були поранені, в тому числі 14 поліцейських, один з яких отримав удар по голові бруківкою.

У профспілці CGT засудили насильство з боку поліції. Управління поліції Парижа заперечило надмірне насильство.

 
Фото: Reuters

В цілому, в порівнянні з минулим роком і деякими недавніми акціями протесту "жовтих жилетів", насильство вдалося стримати і протести закінчилися мирно.

Французька поліція попередила у вівторок, що на марші можуть виникнути зіткнення з крайніми лівими анархістськими угрупованнями, відомими як "Чорні блоки".

Крім того, у Гетеборзі, другому за величиною місті Швеції, та в Копенгагені, столиці Данії, на першотравневих мітингах сталися сутички між поліцією та протестувальниками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.