Зеленський зустрівся з президентами Грузії, Угорщини, Естонії і Литви

фото
Понеділок, 20 травня 2019, 18:36

Президент України Володимир Зеленський після церемонії інавгурації зустрівся в адміністрації з главами кількох держав, які сьогодні приїхали до Києва.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на прес-службу глави держави.

Зеленський на зустрічі із президентом Грузії Саломе Зурабішвілі наголосив, що Україна продовжить послідовний зовнішньополітичний курс, спрямований на відновлення суверенітету та територіальної цілісності і подальший розвиток європейської та євроатлантичної інтеграції.

 
Володимир Зеленський і Саломе Зурабішвілі

Глава української держави наголосив на своїх пріоритетах. "Чому наша команда пішла в політику? Виклик номер один для нас – припинення вогню на сході, де щодня гинуть наші люди", – сказав він.

"Всіх нас чекає ще один виклик – вибори до Європарламенту. Ми маємо об’єднати позиції України та Грузії щодо курсу на євроінтеграцію та членство в НАТО", - зазначила Зурабішвілі, запросивши Зеленського відвідати Грузію з офіційним візитом.

На зустрічі Зеленського з президентом Литви Далею Грибаускайте обговорювалися питання двосторонні відносин та продовження реформ в Україні.

"Зустріч президентів Литви та України Далі Грибаускайте та Володимира Зеленського зміцнює двосторонні зв'язки та наголошує на постійній підтримці Литвою безпеки України, її стабільності та реформ", - написав у Twitter посол Литви в Україні Маріс Януконіс.

Зеленський також зустрівся з президентом Угорщини Яношем Адером та президентом Естонії Керсті Кальюлайд.

Володимр Зеленський і Керсті Кальюлайд
Володимр Зеленський і Керсті Кальюлайд

Зазначимо, що на зустрічах Зеленського супроводжували заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль та посол України в НАТО Вадим Пристайко. Зеленський досі не оголосив свою кандидатуру на посаду глави МЗС України.

17 травня Павло Клімкін заявив, що подає у відставку з посади міністра закордонних справ, та буде балотуватися до парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.